LYLO piše blog

14.

10. 2013

 

Kateri odtenek rdeče šminke izbrati?

Avtor lylo dne 14. 10. 2013

Kot sem na blogu omenila že večkrat, je rdeča barva te jeseni. To velja tako za oblačila in modne dodatke, kot tudi za makeup. Da pa boš z nanosom rdeče šminke izgledala boljše in ne slabše, si spodaj preberi, kako izbrati pravi odtenek rdeče za tvojo polt.

Kateri odtenek rdeče šminke izbrati?

Na splošno velja, da barve polti lahko razdelimo v dve skupini:

- tiste s toplimi podtoni (rumena, oranžna, rdeča, zlata)

- tiste s hladimi podtoni (modra, zelena, srebrna, siva)

K obrazom s toplimi podtoni bolj pašejo tople barve, in obratno, k obrazom s hladimi podtoni bolj pašejo hladne barve. Na podlagi tega moraš izbrati tudi odtenek šminke.

Če imaš svetlo polt uporabi koralno rdečo ali oranžno-rdečo šminko. Na fotografiji spodaj je koralna šminka JDA 130, L'Oreal Color Riche 377 ter šminka MeMeMe Tuscan red.

Za bež polt uporabi češnjevo rdečo, roza-rdečo ali barvo maline (...postajam lačna ). Na fotografiji spodaj je Eco Lipstick Cherry, šminka JDA 408 ter L'Oreal Color Riche 376.

Če imaš temnejšo polt pa uporabi temno rdečo ali bordo rdečo šminko. Na fotografijo so Eco Lipstick Cinnamon, L'Oreal Star Secrets 712 in MeMeMe Ruby Rich.

Svetla barva šminke bo tvoje ustnice optično povečala, temna ali mat barva pa jih bo optično zmanjšala. Prav tako ima odtenek šminke optični učinek tudi na tvoje zobe - ob temnejših odtenkih bodo zaradi kontrasta videti bolj beli.

Seveda pa je pri nošenju šminke pomemben celotni makeup in izgled. Ob močno poudarjenih ustnicah oči poudari le rahlo, drugače bo obraz izgledal prenasičeno.

In ne pozabi, kar je rekla Audrey Hepburn: ''There is a shade of red for every woman.''


več blogov


×