LYLO piše blog

01.

08. 2013

 

Monokini

Avtor lylo dne 1. 8. 2013

Poletja še ni konec! Začel se je avgust, temperature so visoke in primerne za skok v kopalke. O letošnjih modnih trendih kopalk si več preberi v eni izmed prejšnjih objav, velik trend to poletje pa so tudi monokini kopalke. In kaj to sploh je?

Monokini

Začnimo z zgodovino...                                                                                                                                     Originalne monokini kopalke so bile v bistvu kopalke, ki razkrivajo žensko oprsje. Prvi jih je oblikoval avstrijsko-ameriški oblikovalec Rudi Gernreich leta 1963. Z njimi je želel pokazati žensko lepoto in svobodo ter opozoriti na družbeno represijo. Leto kasneje so fotografije monokinija objavili v eni izmed takratnih modnih revij, kar je povzročilo da je monokini postal pravi hit.

Moderni monokiniji so v bistvu enodelne kopalke z večjimi izrezi na predelu hrbta in trebuha, na voljo vseh barv, krojev in vzorcev. Nekaj si jih poglej v galeriji spodaj, več pa jih najdeš na Lylo med ostalimi kopalkami.


več blogov


×