LYLO piše blog

10.

07. 2013

 

Super nasveti za ličenje

Avtor lylo dne 10. 7. 2013

Draga LYLO dekleta, vse tiste, ki bi si rade še preden zadanete individualni tečaj ličenja v novi super nagradni igri LYLO LIČENJE, ogledala nekaj uporabnih nasvetov za ličenje, smo vam pripravili tri sklope nasvetov z video vsebinami.

Super nasveti za ličenje

Pri nasvetih nam je pomagala priznana vizažistka Anja Farčnik iz www.vizazistka.si , kjer boste seveda našle še veliko več nasvetov s področja ličenja, lepote in vsega kar spada zraven

Makeup za v službo ali šolo

Kako naredimo senčila bolj obstojna?

Se ti kdaj zgodi, da ti senčila po nekaj urah kar nekako zbledijo in se porazgubijo, naberejo v gubo?

Oglejte si zakaj prihaja do tega in kako lahko poskrbimo za boljšo obstojnost ličil.

1. Zakaj senčila sploh zbledijo?

Senčila se na veki dobesedno raztopijo ali zaradi mastne podlage ali zaradi tega, ker se koža sama tekom dneva zamasti. Vse kar moramo narediti je, da nanesemo količinsko več »suhih« izdelkov in da tako že v osnovi naredimo boljšo podlago senčilo.

2. Krema za obraz

Krema za obraz, sploh kakšna če je malenkost bolj mastna, je definitivno daleč od dobre podlage za senčila.

Uporabljaj lahke kreme za okrog oči, primerne za naknadno nanašanje ličil.

3. Dobra podlaga

Pred nanosom senčil je dobro da vsaj veko utrdiš s pudrom v prahu, da tako kožo zamatiraš in narediš obstojnejšo podlago. Pokazatelj ali si nanesla dovolj suhega pudra je, da pred ličenjem počakaš nekaj minut – če se ti bo že sam puder pričel nabirati v veko, pomeni, da si ga nanesla premalo. Če nimaš suhega pudra lahko v ta namen uporabiš tudi kakšno nežno senčilo, ki ga izdatnejše naneseš čez celotno veko.

4. Podlaga za senčila

Če ti sam puder v prahu ne zadostuje ali bi si želela še bolj obstojna senčila je optimalna izbira podlage za senčila. Le ta bo naredila idealno podlago za senčila, izboljšala pigmentiranost in sijaj senčil in poskrbela za optimalno obstojnost.

5. Količina nanosa

Tudi podlaga za senčila ti ne bo omogočila celodnevne obstojnosti, če boš nanesla samo tanek sloj senčila. Ena tanka plast senčila se hitro raztopi, zato nanašaj postopoma in v več slojih.
Namig: Če nimaš časa za večkratni nanos, vzemi puder v prahu ali svetlejše senčilo in ga intenzivnejše nanesi čez celotno veko.

Puder - kakšnega izbrati?

Izbira pravega pudra se včasih zdi kot prava umetnost, zato si bova danes skupaj ogledali na kaj vse moramo paziti  ko izbiramo puder zase.

1. Tip kože

Pri izbiranju pudra je tako kot pri negi kože izjemno pomemben tip kože. Puder kot sam naj podpira delovanje negovalnih preparatov in kožo dodatno neguje, ne pa da deluje ravno obratno.

V zadnjih letih so kozmetična podjetja izjemno napredovala v izdelavi samih pudrov in pudri nimajo več samo lepotilnega namena, ampak že izjemno dobro podpirajo kožo pri njenem delovanju. Pudri za mešano mastno kožo ne vsebujejo olj, ki bi kožo dodatno obremenjevala, vsebujejo pa več sestavin, ki nase vežejo presežek maščobe, da tako čimdlje časa preprečujejo, da bi se na koži pojavil masten lesk. Dosti teh pudrov ima antibakterijske sestavine in sestavine, ki pomagajo pri celjenju in zdravljenju kože v primeru nepravilnosti.

Pudri za suho kožo so bolj bogati, njihov namen je ravno obratno, da kožo dodatno vlažijo in hranijo in da jo tekom dneva ohranjanjo svežega videza in seveda tudi ščitijo pred zunanjimi vplivi, ki bi jo lahko dodatno poškodovali in izsušili.

Kaj se zgodi če izberemo napačno linijo pudra?

Če imamo mastno kožo in izberemo puder namenjen za suho, se puder tekom dneva zelo hitro zasveti in porazgubi in nam daje občutek teže na obrazu. Če je situacija ravno obratna,

da recimo kupimo puder namenjen mastni koži, a imamo dejansko suho, se nam lahko zelo hitro pojavi občutek suhe kože, oziroma občutek, da kožo vleče.

2. Letni čas

Kupujemo puder za hladne zimske mesece, ko nam bo prijala bolj bogata in mogoče malce prekrivnejša tekstura ali si želimo nekaj lahkotnega in svežega za poletne mesece, ko nas

dodatna prekrivnost in hranljivost prej zmoti, kot pa nam je prijetna?

3. Prekrivnost

Kakšno prekrivnost želimo oziroma potrebujemo?  Če imamo zdravo kožo lahko močno prekrivni pudri izpadejo precej umetno, bolj zrele kože lahko močno prekrivni pudri optično postarajo in suhe kože optično naredijo še bolj suhe. Prav tako lahko  tiste, ki so že po naravi bolj bledolične, močno prekriven puder naredi  še bolj blede. 

Bolj kot je puder prekriven, bolj je potrebno biti pazljiv, da izberemo pravi odtenek in da puder dobro zabrišemo v vrat, puder tudi veliko hitreje izpade umetno. Če želimo nazaj ustvariti svež videz je tako potrebno uporabiti več dodatnih ličil, da ponovno naredimo obraz bolj razgiban in s tem svež in naraven.

4. Končni izgled (»finish pudra«)

Pri izbiri pudra je pomemben tudi njegov končni izgled oziroma finish, ki ga puder naredi na koži. Če imamo kakšne nepravinosti na koži je najbolj smiselna izbira pudra z mat finishem, pudri, ki boljše odbijajo svetlobo in imajo bolj satenast, luminiozen efekt, pa so bolj primerni za suhe ali bolj zrele kože.

5. Ton in podton kože

In nenezadnje je pri izbiri pudra pomembna tudi sama barva. Kakšen odtenek pudra izbrati, da se bo barva pudra zlila z barvo polti in da bo končni efekt čimbolj naraven. 

Več nasvetov si oglej na www.vizazistka.si

Bi še vedno raje individualni tečaj ličenja? Potem pa le hitro klik klik in sodeluj v nagradni igri

Ekipa LYLO

 


več blogov


×