LYLO piše blog

30.

06. 2013

 

Nega las poleti

Avtor lylo dne 30. 6. 2013

Tako kot za kožo, moramo poleti nego prilagoditi tudi za lase.

Nega las poleti

Lasje so poleti izpostavljeni soncu, vetru, kloru in morski soli, kar jih izsuši ter s tem naredi krhke, tanke in lomljive. Sonce vpliva tudi na spremembo barve las, pogosto izgubijo svoj sijaj. Zato je poleti potrebno lasem privoščiti dodatno nego. Lylo ima zate produkte za lase z zaščito proti soncu, v kategoriji nega las pa lahko izbiraš med več kot 600 produkti za svoje lase.

Kot pri vseh stvareh, je tudi pri skrbi za lase najboljša preventiva. Čez celo poletje uporabljaj neagresiven šampon, ki las ne bo izsušil ampak nahranil. Priporočam blag šampon z naravnimi sestavinami, ki lase očisti in obnovi:

(za več informacij o izdelkih klikni na fotografije)

Tudi balzam naj bo hranljiv in namenjen suhim lasem. Pred nanosom balzama z las dobro izperi ostanke šampona, nato lase nežno otri z brisačo in po dolžini las nanesi balzam. Razčeši z roko, pusti da deluje nekaj minut in izperi. Priporočam vitaminski balzam, ki lase nahrani in jim vrne sijaj:

Lase posuši na tolpem zraku in razčeši s krtačo, ki ima naravne ščetine. Poskusi se izogibati sušilnikom, kodralnikom in likalnikom, saj ti še dodatno izsušijo in poškodujejo las utrujen od sonca in vetra. Na konice nanesi kapljice olja za lase, intenzivno masko pa lasem privošči enkrat tedensko.

Ko prideš iz morja ali bazena z las dobro speri sol in klor. Najboljše je, da lase spneš v čop, figo ali kito, da so manj izpostavljeni soncu. Za popolno zaščito pa uporabi pokrivala - slamniki so to poletje še posebej in!


več blogov


×