LYLO piše blog

26.

06. 2013

 

Nohtki

Avtor lylo dne 26. 6. 2013

Pozdravljeni v mali šoli lakiranja nohtov!

Nohtki

Noht je sestavljen iz več plasti beljakovine keratin, ki je tudi sestavni del las in kože. Njegov namen je zaščita konice prstov. Videz nohtov je odvisen od starosti, prehrane, zdravja in nege. V nadaljevanju bom predstavila nekaj korakov pri negi nohtov.

Najprej z odstranjevalcem laka za nohte odstrani morebitne ostanke laka. Paziti moraš, da odstranjevalec ni premočan, saj lahko noht izsuši in s tem poškoduje. Moji nohti so zelo lomljivi, zato najraje uporabljam odstranjevalec brez acetona z dodatkom olja.

Nato noht oblikuj s piljenjem, in sicer vedno v isti smeri: od strani proti sredini nohta. Zaradi nepravilnega piljenja se lahko noht cepi. Obnohtno kožico z mehko palčko potisni navzgor. S tem omogočiš pravilno rast nohta, zaradi česar postane noht močnejši.

Krhkim nohtom primanjkuje hranilnih snovi in maščob, zato izsušene nohte namaži s kremo ali oljem za nohte, ne izpusti tudi obnohtne kožice. Pred lakiranjem nohte dobro operi z milnico, da ne bodo mastni. V nasprotnem primeru se lak ne bo dobro prijel. Nato na nohte nanesi podlak. Moj je namenjen suhim in poškodovanim nohtom, in jih tako zavaruje in naredi bolj trde.

Podlak moraš sušiti dooolgo časa, najbolje več ur. Če lak ni popolnoma suh, se naslednja plast ne bo lepo prijela. Ko oceniš, da je podlak popolnoma suh, izberi lepo barvo laka in ponovno nalakiraj nohte.

Zame je najtežjih tistih nekaj minut, ko se lak suši in ne morem početi nič Piham in puham v nohte in upam, da je dovolj posušen, da se ne razmaže ob prvem prijemu česarkoli pač že. In uspelo mi je:

Na fotografijah uporabljam utrjevalec nohtov z dodanim kalcijem in lak za nohte v oddtenku Pop pink. Na Lylo lahko v kategoriji nega nohtov izbiraš med veliko različnimi pripomočki. Najbolj spretni pa lahko že nalakirane nohte dodatno okrasite z nalepkicami in poslikavami.


več blogov


×