LYLO piše blog

24.

05. 2015

 

Izberi kopalke za svojo postavo

Avtor lylo dne 24. 5. 2015

Prihaja upam da dolgo in vroče poletje! Če imaš namen nakupa novih kopalk si pred tem preberi spodnje nasvete za kopalke, ki bodo idelane zate. Izberi take v katerih se boš počutila odlično, sproščeno in brezskrbno in pri tem ti lahko pomaga spodnji vodič.

Izberi kopalke za svojo postavo

Vsaka ženska ima različno postavo z različnimi telesnimi merami in prav to vsako izmed nas naredi zanimivo in edinstveno. Vseeno pa lahko ženske postave v grobem razdelimo na nekaj skupin:

postava v obliki hruške

Značilnost te postave je ožji zgornji del in širši spodnji del telesa, kar pomeni manjše prsi, širši boki in ozek pas. Cilj pri nakupovanju kopalk je, da uravnovesiš zgornji in spodnji del telesa, torej, da optično zmanjšaš širino bokov in povečaš velikost prsi. Pri tem ti bodo pomagale kopalke s krilom, enobarvni spodnji del kopalk, brez detajlov ter razgiban, pisan in detajliran zgornji del kopalk. Izogibaj se visokemu pasu ter volančkom na spodnjem delu, jih pa lahko brezskrbno uporabiš na zgornjem delu kopalk.

postava v obliki jabolka

Značilnost te postave je širši srednji del, torej trebuh ter ožji boki. Če te to moti, izberi kopalke, ki bodo prekrivale trebuh, torej kopalke z visokim pasom, enodelne kopalke ali tankini. Nabrano blago na predelu trebuha bo definitivno prekrilo videz večjega trebuha, uporabiš pa lahko tudi ruto, ki si jo zavežeš okoli pasu.

postava z večjimi prsmi

Večje prsi zahtevajo večjo oporo zgornjega dela kopalk, da se počutiš bolj udobno in sproščeno. Izberi modrčke s kostjo, oblikovano košarico in širšimi naramnicami, ki ti omogočajo nastavljivost po dolžini. Če želiš zmanjšati videz velikih prsi izberi enobarvne kopalke brez detajlov.

postava z manjšimi prsmi

Manjše prsi zahtevajo manj podpore in manjšo zakritost, zato lahko izbiraš med bolj minimalističnimi modrčki ali modrčki brez naramnic. Če želiš povečati izgled prsi izberi podložene modrčke, bikini modrčke ali modrčke z volančki, resicami in pisanimi potiski.

športna postava

Značilnost športne postave je enakomerno oblikovano telo brez izrazitih oblin. Da ustvariš obliko in obline telesa izberi kopalke, ki imajo detajliran zgornji in spodnji del. Obline pa bodo ustvarile tudi enodelne kopalke, monokiniji ali bikinke. Širše boke ustvarijo kopalke, ki se zavežejo pri strani ali take, ki imajo na pasu našite volančke.

postava z oblinami

Značilnosti postave z oblinami so večje prsi, širši boki ter večji trebuh. S kopalkami svoje obline poudari ter daj telesu obliko. Izogibaj se monokinijem in bikinkam, pazi, da bodo imeli prsi dovolj podpore. Izberi enodelne in tankini kopalke, obliko pa lahko ustvariš s pisanimi vzorci ter asimetričnimi oblikami.

Mogoče ti bo zgornji vodič pomagal pri nakupovanju kopalk, še vedno pa velja - če so ti všeč jih kupi in nosi ne glede na vse! Pomembno je le, kako se v njih počutiš ti.

Vse kopalke na zgornji fotografijah so na voljo na Lylo v kategoriji ženske kopalke, kjer lahko izbiraš med več kot 900 različnimi artikli - preveri!


več blogov


×