LYLO piše blog

01.

03. 2015

 

Sestavine v ličilih

Avtor lylo dne 1. 3. 2015

V enem izmed prejšnjih blogov si lahko prebrala, katere sestavine najdeš v kozmetičnih produktih, danes pa lahko preveriš iz česa so sestavljena ličila.

Sestavine v ličilih

puder

Osnova podlage je lahko voda, olje ali vosek, odvisno od tega, ali je podlaga v stiku, tekoča ali v prahu. Osnovi so dodani barvni pigmenti, ki poskrbijo, da se barva podlage ujema z barvo kože. Dodatki, kot je jojobino olje in vitamini pa poskrbijo za nego kože.

črtalo

Ne glede na to, ali uporabljaš črtalo v obliki barvice, tekočine ali stika, vsa vsebujejo barvila, utrjevalce in sestavine za lažje nanašanje. Slednja omogočajo, da lahko na veki ustvariš tanko črto, utrjevalci (vosek, vlakna gume ali gline) pa poskrbijo, da črta ostane na svojem mestu.

senčilo

Senčila so sestavljena iz prahu in pigmentov. Najpogostejša sestavina senčil je smukec - gre za prah, ki nastane z zdrobljeno kamnino imenovano lojevec. Za obstojnost senčil poskrbita cink in magnezij, olja in vosek pa poskrbijo za lažji nanos.

maskara

Maskra vsebuje olja, vosek, pigmente in utrjevalce. Maskare ki podaljšujejo trepalnice vsebujejo tudi mikrovlakna najlona in rajona. V nekaterih maskarah je prisotna tudi smola, ki poskrbi za oblikovanje trepalnic.

šminka

Glavna sestavina šminke je vosek, ki poskrbi za njeno obliko in enakomerni nanos na ustnice. Olja poskrbijo za sijaj, pigmenti pa za njeno barvo. Dodatki kot sta aloe vera in vitamin E pa poskrbita za nego ustnic.


več blogov


×