LYLO piše blog

21.

01. 2015

 

5 nasvetov za nakupovanje preko spleta

Avtor lylo dne 21. 1. 2015

5 nasvetov za nakupovanje preko spleta

1. preveri tabelo velikosti

Čeprav ponavadi nosiš naprimer številko 38, je lahko le-ta različna glede na proizvajalca oblačil. Tudi fotografija oblačila na modelu je lahko zavajajoča, saj na fotografiji nimaš občutka o višini modela. Vedno preveri tabelo velikosti in centimetre na njej primerjaj s svojimi. Na eni od prejšnjih objav na blogu najdeš navodila kako dobiš svoje mere.

2. povečaj fotografije

Oblačilo ima lahko veliko malih detajlov, ki jih na prvi pogled ne vidiš. Material je lahko drugačne sestave, lahko ima pripete netke na rokavih, čipke na hrbtu, itd. Zato si vedno dobro poglej fotografije, da bo oblačilo ki ga kupuješ res tako kot si ga želiš.

3. preberi plačilne pogoje

O plačilnih pogojih se dobro pozanimaj, še posebno če plačuješ s kreditnimi karticami. Žal je na spletu veliko prevar na tem področju. Preveri tudi, kako je z načinom plačila - pri nekaterih kupcih lahko naprimer koristiš nekaj odstotkov popusta, če plačaš po predračunu in ne po povzemu pošiljke.

4. preberi pogoje vračila

Preden kupiš oblačilo, preberi kakšni so pogoji vračila - v kolikem času lahko izdelek vrneš, ali dobiš vračilo kupnine, ali ga lahko zamenjaš, itd. Še vedno namreč obstaja možnost, da ti kupljeno ne bo prav ali ne bo všeč, zato je dobro, da to lahko rešiš na enostaven način.

5. poišči komentarje na spletu

Če spletne trgovine ne poznaš, ali pa nisi prepričana o njenih produktih, poišči komentarje drugih kupcev na internetu. Na spletih forumih najdeš veliko izkušenj od drugih kupcev, kar ti bo pomagalo pri odločitvi za nakup.

Če še vedo nisi prepričana o nakupu, kontaktiraj prodajalca in ga vprašaj o produktu, ki te zanima. Kontaktni podatki so napisani na vsaki spletni trgovini in prepričana sem, da ti bo prodajalec z veseljem pomagal.

Pa veliko sreče in uživanja pri nakupovanju!


več blogov


×