LYLO piše blog

18.

01. 2015

 

Zimska nega las

Avtor lylo dne 18. 1. 2015

Čeprav je zimsko sonce super, je v kombinaciji z vetrom, snegom, dežjem in mrazom za lase zelo neprijazno. Če dodamo zraven še suh zrak v ogrevanih prostroih, si lahko predstavljaš, da bodo tvoji lasje pozimi postali bolj poškodovani. Spodaj si preberi nekaj nasvetov, kako lahko svoje lase pred tem zavaruješ.

Zimska nega las

Prvo pravilo je, da moraš lase pozimi dodatno nahraniti in navlažiti. Po šamporniranju na lase nanesi balzam, enkrat tedensko pa jim privošči hranljivo masko. Balzam in masko nanašaj samo po dolžini las, ne pa po lasišču, saj je bolj občutljivo.

maska za lase

Če imaš suhe lase uporabljaj olja - orehovo, olivno, arganovo, mandljevo, itd. Izberi sebi najljubšega in ga po nekaj kapljic nanesi na konice las. Ko roke pozimi namažeš s kremo, lahko del naneseš tudi na konice - tudi s tem boš nahranila suhe lase.

arganovo olje

Statična elektrika pozimi zaradi pletenin ponagaja tudi lasem. Razšeči jih s krtačo iz naravnih ščetin in z lesenim ročajem, da se je znebiš.

krtača za lase

Če uporabljaš produkte za oblikovanje pričeske bodi pozorna na sestavine - če vsebujejo alkohol se jim raje izogni, saj bo tvoje lase dodatno izušil. Namesto voska za lase raje uporabi kremo za lase, ki jim bo dala več vlage in elastičnosti.

fluid za lase

Če uporabljaš kapo ali drugo pokrivalo, najbrž veš da se pod njimi volumen las kar izgubi. Preden nadeneš kapo, moraš lase počesati v drugo stran, kot jih nosiš ponavadi. Ko kapo snameš, lase daj spet nazaj kot ponavadi in volumen bo zagotovljen.

kapa

Šampon naj bo blag in iz naravnih sestavin. Če se da, pa poskusi zmanjšati tudi sušenje las s fenom, saj vroč suh zrak lahko lase poškoduje.

naraven šampon

Produkte za nego las poišči na Lylo v kategoriji kozmetika


več blogov


×