LYLO piše blog

19.

11. 2014

 

Nasveti za lepe nohte

Avtor lylo dne 19. 11. 2014

Vsaka si želi lepe, trde in zdrave nohte, žal pa lahko nohti pozimi postanejo še posebej problematični. Spodaj si preberi nekaj najpogostejših težav z nohti in njihove rešitve.

Nasveti za lepe nohte

- lomljivi nohti

Če imaš nohte že po naravi šibke in lomljive, je priporočljivo da vzemaš dodatne količine biotina, ki jih v obliki kapsul lahko dobiš v lekarni. Na lomljivost pa vpliva predvsem izsušenost nohta, ki jo povzroči pogosto močenje in sušenje nohta. Pri pomivanju je zato dobro uporabiti rokavice, nohte pa namaži s hranljivo kremo, ki vsebuje vitamin E. Tudi sama moraš piti veliko vode, da se noht ne izsuši.

P2 ultra rich nail care oil

- rumenkasti nothi

Nohti postanejo rumenkasti zaradi stalne uporabe laka za nohte. Nekateri temnejši laki pa lahko celo obarvajo noht. Rumenkast noht lahko očistiš z uporabo hidrogen peroksida, da pa se temu izogneš občasno nohtom privošči pavzo brez lakiranja, da zadihajo. V veliko pomoč je tudi uporaba podlaka, ki noht zaščiti.

P2 long lasting base coat

- trda obnohtna kožica

Izogibaj se striženju obnohtne kožice. Namaži jo s kremo in z nežno palčko porini nazaj. Tako bo noht tudi hitreje rastel. Obnohtno kožico prav tako pogosto namaži s kremo ki vsebuje vitamin E.

P2 cuticle care gel

- bele pike na nohtih

Bele pike na nohtih so znak, da telesu primanjkuje cinka. Najdeš ga v ribah in polnovrednih žitaricah, zato pojej več obrokov s to hrano. Za zdrave nohte skrbijo tudi vitamini B, C, A, E in D, ter kalcij, cink, železo in jod. Najbolša hrana za nohte je grah, oves, soja, orehi, sončnična semena in rjavi riž.

P2 4 in 1 complete care

Poleg zdrave prehrane pa ti pri negi nohtov pomaga tudi Lylo z veliko izbiro produktov za lepe, močne in zdrave nohte. Nekaj izdelkov imaš predstavljenih na fotografijah, še veliko več pa jih najdeš v kategoriji kozmetika - nega nohtov.


več blogov


×