LYLO piše blog

10.

12. 2014

 

Zimski piling

Avtor lylo dne 10. 12. 2014

Zimski piling

Suh zimski zrak, veter in mraz sta do kože zelo neprijazna. Pomagaš ji lahko s pilingom, ki s kože odstrani odmrle celice, jo obnovi in izboljša njeno prekrvavitev. Po mojih izkušnjah so najboljši pilingi domači - recepte za njih si preberi spodaj.

1. limonin sok + sol + mandljevo olje

Zmešaj skupaj sok polovice limone, 4 žličke soli in 2 žlički mandljevega olja. Piling uporabi na telesu med tuširanjem. Suhi koži bo dal sijaj, gladkost in mehkobo.

2. rumenjak + koruzni zdrob + med

V polovico rumenjaka daj žličko koruznega ali pšeničnega zdroba in žličko medu. Piling uporabi na obrazu, da ga osveži in nahrani.

3. med + olivno olje + sol

Žličko vsake od sestavin zmešaj skupaj in zmes uporabi na telesu med tuširanjem. Koža bo nahranjena in mehka.

4. ovsena kaša + rjavi sladkor + olivno olje

Skupaj zmešaj pol žličke ovsene kaše in pol žličke rjavega sladkorja, dodj žličko olivnega olja. Nežno uporabi na obrazu, če imaš suho kožo.

Pilinga za telo nikoli ne uporabljaj na obrazu, saj je tam koža tanjša in bolj občutljiva. Pregrob piling jo lahko poškoduje. Piling obraza naredi enkrat tedensko, prepogosta uporaba bo namreč kožo preveč utrudila.

Super pilinge najdeš tudi na Lylo v kategoriji nega telesa ali nega obraza, kjer je na voljo tudi veliko krem, losjonov, mask,... Preveri!


več blogov


×