LYLO piše blog

09.

11. 2014

 

Arganovo olje

Avtor lylo dne 9. 11. 2014

Arganovo olje

Danes ti na Lylo predstavljam arganovo olje, ki je zelo koristno, učinkovito in predvsem zdravo. Pridobivajo ga iz ploda arganovega drevesa, ki raste samo na jugozahodnem delu Maroka. Plodove stisnejo, da iz njih dobijo olje, bogato z vitaminom E ter maščobnimi kislinami omega 3 in omega 9.

desno: Argandia arganovo olje s sivko, levo: Arganida pomlajevalni eliksir argana in kaktusa

Učinkovit je predvsem na koži, nohtih in laseh. Zaradi svojih sestavin je močan antioksidant, ki kožo pomljajuje in obnavlja, super deluje v boju proti suhi koži, gubam in strijam. Najboljše pri tem pa je, da se v kožo vpija hitro, ne zapira por in za seboj ne pušča mastnih sledi.

levo: Arganida arganovo olje, desno: Arganida kaktusovo in arganovo olje

In kako ga uporabljati?

- Če imaš suhe lase na njih nanesi arganovo olje, pusti delovati 30 minut, nato pa ga izperi s šamponom.

- Če imaš lomljive nohte jih za 15 min pomoči v mešanico arganovega olja in limoninega soka v razmerju 1 :1. Arganovo olje lahko naneseš tudi na obnohtno kožico.

- Med tuširanjem si privošči piling telesa z mešanico arganovega olja in soli. Po tuširanju pa si arganovo olje vtri na predele, kjer imaš suho kožo.

- Arganovo olje lahko uporabljaš tudi namesto vazelina za ustnice, saj ti jih bo obnovil.

V hladnih zimskih mesecih je še posebej pomembno, da svoji koži, nohtom in lasem privoščiš dovolj nege, saj jih mraz, veter in suh zrak izsušijo. Na Lylo poišči arganovo olje ali druge kozmetične produkte z arganovim oljem - nekatere si poglej v galeriji spodaj, ostale pa na Lylo v kategoriji kozmetika.


več blogov


×