LYLO piše blog

03.

05. 2014

 

Nasveti za udobnješo hojo v petkah

Avtor lylo dne 3. 5. 2014

Čeprav čevlji z visoko peto izgledajo super, zna biti hoja v njih zelo boleča Da bo neprijetnosti čim manj, si spodaj preberi in upoštevaj spodnje nasvete...

Nasveti za udobnješo hojo v petkah

1. Uporabljaj vložke za čevlje z gelom.

Vložek z gelom bo dal tvojemu stopalu udobje in oporo, ki jo potrebuje pri hoji z visoko peto. Zmanjševal bo pritisk na prste in s tem preprečil marsikateri žulj.

2. Spremeni način hoje.

Hoja v visokih petah se sveda razlikuje od hoje v supergah. Drži se pokončno, hodi sproščeno  in ohranjaj ravnotežje v bokih. Ko kupiš nov par petk vadi hojo doma v stanovanju, da se navadiš na nove čevlje.

3. Vzemi si premor.

Visokih petk ne nosi več kot dva dni zaporedoma. Vzemi si premor v nizkih čevljih, da si stopalo odpočije, nato pa spet nadaljuj.

4. Nosi čevlje s paščkom.

Čevlji s paščkom okoli gležnja ti bod dali več opore in trdnosti kot odprti čevlji, ki se ti lahko sezuvajo. Pašček ti bo tako dal boljši občutek tudi pri hoji.

5. Izberi udobne čevlje.

Ko kupuješ čevlje s peto jih pomeri in se v njih sprehodi. Morajo ti bit udobne in trdnena tvojih nogah. Obute imej najlonke oziroma take nogavice, ki jih boš največkrat nosila skupaj s petami. Ko nosiš petke dolgo čas, ti noga lahko oteče, zato je pametno kupiti pol številke večji čevelj, kot pa da bi te kasneje ožulili

6. Znižaj petko.

Če ti petka na čevljih še vedno dela težave jo preprosto znižaj. Čevlje nesi k čevljarju, ki ti jih bo znižal. Že samo centimeter ali dva krajša petka dela čudeže v udobju pri hoji.

Upam, da ti bodo zgornji nasveti prišli prav, in da ti bo hoja v viskih petkah karseda udobna. Pa ne pozabi - pravilo vaja dela mojstra velja tudi pri hoji v petkah.

P.s. Vse čevlje na fotografijah najdeš na Lylo v kategoriji obutev.


več blogov


×