LYLO piše blog

29.

04. 2014

 

Kako odstraniti madeže od ličil?

Avtor lylo dne 29. 4. 2014

Kako odstraniti madeže od ličil?

Tudi če smo zelo pazljive, se vseeno prevečkrat zgodi, da nam ličilo umaže oblačilo (rima se ). Če si taka kot jaz, da zjutraj hitiš pri ličenju, ti bodo spodnji nasveti, kako odstraniti madeže od ličil, prišli še zelo prav...

1. Lak za nohte

Logična uporaba pri madežu od laka za nohte je seveda odstranjevalec laka za nohte. Vendar moraš biti pri njegovi uporabi zelo previdna, saj lahko poleg laka odstrani tudi barvo na oblačilu. Poskusi najprej odstranjevalec laka na delu oblačila, ki ni viden, da testiraš, kako tkanina odreagira nanj. Lahko pa uporabiš alkohol na papirnati brisački in z njim toliko časa drgneš madež, da izgine.

2. Šminka

Najboljše orodje za odstranjevanje šminke z oblačil je lak za lase. Preprosto ga nanesi na madež, malo počakaj in nato vse skupaj odstrani s suho brisačko. Če je madež na občutjivi tkanini uporabi lepilni trak. Na rahlo ga pritisni ob madež in odlepi skupaj s šminko.

3. Tekoči puder

Ko se ti obleka umaže s tekočim pudrom ali kremo za obraz, madež pred pranjem speri s tekočim milom ali detergentom, da odstraniš trdovratna olja v tem kozmetičnem produktu, nato pa oblačilo operi v pralnem stroju, da popolnoma odstraniš vse sledi.

4. Puder v prahu

Če se oblačilo umaže s pudrom v prahu ga nikoli ne drgni! To bo namreč samo še povečalo madež in postal bo še bolj trdovraten. Čimveč pudra stresi z oblačila, ostalo pa odstrani z mešanico tople vode in belega kisa.

6. Maskara

Maskaro boš z oblačil najlažje odstranila z odstranjevalcem ličil, ki pa mora biti nujno brez olja, v nasprotnem primeru bo madež le večji...

Upam, da se ti zgoraj omenjeni primeri zgodijo redko, v kolikor pa se, želim veliko sreče pri odstranjevanju!


več blogov


×