LYLO piše blog

04.

02. 2014

 

8 korakov do sijoče kože

Avtor lylo dne 4. 2. 2014

Poleg veliko spanca, zdrave prehrane in pravilne nege, je za izgled kože ključen tudi makeup. Spodaj si poglej 8 korakov, ki ti prinesejo sijočo polt.

8 korakov do sijoče kože

1. Piling

Piling bo kožo očistil, z obraza odstranil mrtve kožne celice in poskrbel za njegovo prekrvavitev. Na obraz ga nanesi s krožnimi gibi, nato pa ga izperi z vodo.

2. Čistilni tonik

Kožo očisti, osveži in pripravi za nadaljno nego. Tonik daj na vatko in si z njo obriši obraz.

3. Hranilna krema

Krema bo kožo navlažila in nahranila. Izberi primerno za svoj tip kože. Kremo nanesi s prsi, pri tem pa uporabljaj krožne gibe.

4. Tekoči puder

Tekoči puder bo ustvaril enakomerno podlago in prekril manjše nepravilnosti na koži. Nanesi ga na nekaj delov obraza, nato pa ga razmaži s čopičem.

5. Korektor

Večje nepravilnosti, kot so podočnjaki ali mozoljčki prekrij s korektorjem. Korektor nanesi direktno na mesto, ki ga želiš prekriti, robove pa razmaži s konicami prstov ali s čopičem.

6. Puder v prahu

Puder v prahu bo s pravilnim nanosom ustvaril izgled lepe in mehke kože. Puder nanesi z gobico ali čopičem. Več o uporabi različnih vrst čopičev preberi v kratkem vodiču po čopičih za ličenje.

7. Bronzer

Z uporabo bronzerja na obrazu ustvariš globino in poudariš njegove poteze. Bronzer s čopičem nanesi pod lica, na brado, po dolžini nosu in ob lasišču. Več o nanosu bronzerja si boš lahko prebrala v eni od naslednjih objav na blogu.

8. Rdečilo

Z rdečilom na ličkah obrazu dodaš barvo. Na ličnicah s širokim čopičem potegni lahko črto proti lasišču.

Izdelke na fotografijah najdeš na Lylo v kategoriji kozmetika, kjer je na voljo še veliko drugih atiklov za sijočo polt. Svetujem ti, da z nanosi ne pretiravaš, ampak koži raje pustiš dihati.

Vsekakor se izogibaj težkim večkratnim nanosom vsakodnevno, raje si jih privošči le občasno. In ne pozabi obraza pred spanjem nujno očistiti - koža ti bo hvaležna!


več blogov


×