LYLO piše blog

14.

01. 2014

 

Zimska nega

Avtor lylo dne 14. 1. 2014

Zimska nega

Koža in lasje so vsak dan izpostavljeni vremenskim razmeram, zato moramo njihovo nego prilagajati letnim časom. Zimski mraz in veter zahtevata nego s produkti, ki kožo in lase nahranijo in navlažijo.

Koža postane izsušena tudi zaradi segretih prostorov, ki naredijo zrak presuh. Uporabi hranljivo kremo, ki naj bo na oljni osnovi, da prepreči suhost. Zaradi močnega zimskega sonca uporabi tako, ki ima tudi faktor z zaščito proti soncu, da preprečiš poškodbe kože.

Pozorna bodi tudi na nego rok, saj je tam koža tanjša in zato potrebuje dodatno nego. Maži jo s hranilno in vlažilno kremo, ter uporabljaj rokavice, da jih zaščitiš.

Ustnicam redno privošči balzam, da zaradi mraza in izsušenosti ne popokajo. V kolikor se to zgodi jih namaži z medom, ki jih neguje.

Pozimi ne pozabi na stopala, ki prav tako potrebujejo nego. Pogrej jih v topli kopeli, suho kožo pa namaži s kremo za stopala.

Lasem privošči hranljivo masko - recept si preberi v eni od prejšnjih objav. Zaščiti jih tako, daj jih spneš v čop, kito ali figo, ali pa jih pokrij s kapo.

Poskusi se čim bolj držati zgornji nasvetov - koža ti bo zelo hvaležna in kamlu boš lahko opazila rezultate...


več blogov


×