LYLO piše blog

17.

01. 2017

 

Naredi si sama: zimski cof

Avtor lylo dne 17. 1. 2017

Kapa s cofom je letošnji skorajda obvezni modni dodatek, cofki pa so zelo popularni tudi kot dodatek na torbici, šalu, puloverju, itd. Z malo truda lahko cofek enostavno izdelaš sama - postopek si poglej spodaj.

Naredi si sama: zimski cof

Izdelava cofka je preprosta in ves material ki ga potrebuješ imaš najbrž že doma. Potrebuješ namreč samo trši karton, svinčnik, škarje in volno.

Na karton nariši večji in manjši krog. pomagaš si lahko s skodelicami različih velikosti. Nato izreži oba kroga, da dobiš kolobar. Okoli kolobarja naveži nitko volne, da boš kasneje z njo zavezala cofek. Nato preostalo volno naveži okoli kolobarja, pazi le, da bo volnena nitka ostala na svojem mestu.

Velikost cofka je odvisna od širine kolobarja, gostota cofka pa od količine volne, ki jo navežeš okoli kolobarja. Ko zaključiš z navezovanjem volne okoli kolobarja s škarjicami odstriži volno po zunanjem robu kolobarja. Striži previdno, da volna ostane na svojem mestu.

Ko zaključiš s striženjem, z nitko močno zaveži odrezano volno in tako dobiš cofek S škarjicami ga lahko na koncu še oblikuješ po svojih željah.

So ti všeč kape s cofi? Široko izbiro najdeš na Lylo.si v kategoriji modni dodatki

Vseh Lylo.si blogov: 1
1


×