LYLO piše blog

31.

01. 2015

 

Sestavine v kozmetičnih produktih

Avtor lylo dne 31. 1. 2015

Priznam, da pri nakupu kozmetičnih produktov gledam na embalažo, znamko, ceno,... nikoli pa ne gledam sestavin, ki jih produkt vsebuje, kar je seveda velika napaka. Vzemi si čas in preveri kaj vse določen produkt vsebuje in kaj vse boš nanesla na svoj obraz, lase ali telo. Seznam nekaterih najpogostejših sestavin v kozmetiki najdeš spodaj.

Sestavine v kozmetičnih produktih

topila

Topilo ima v kozmetičnem produktu funkcijo, da topi in nosi aktivne sestavine produkta. To je najpogosteje voda in različni alkoholi, kot naprimer ethanol in ethly alcohol.

vlažilci

Ohranijo kožo in lase navlažene in preprečujejo njihovo izsušitev. Najpogostejši so cetly alcohol, glycerin in lactic acid.

antioksidatni

Antioksidatni preprečujejo poškodbe in staranje celic. Najpogostejši so: vitamin C, vitamin E in izvlečki zelenega čaja. 

emulgatorji

Emulgatorji omogočajo, da se v produktu voda in olja mešajo skupaj. Najpogostejša sta ceteanyl alcohol in stearyc acid.

konzervansi

Konzervansi preprečujejo vdor bakterij in mikrobov v kozmetični produkt in s tem podaljšajo njegovo uporabnost. Najpogostejša sta benzoate in benzyl alcohol.

maščobe

Maščobe in rastlinska olja poskrbijo, da so lasje in koža mehki in voljni. Najpogostejši so castor oil, allantoin in lanolin.

detergenti

Detergenti imajo funkcijo čiščenja. Ustvarijo peno, ki s kože in las odstrani maščobo in nečistoče. Najpogostejša sta sodium laurel sulfate in coco betaine.

dišave in barvila

Skoraj vsak produkt vsebuje tudi dišavo in barvila. Napisani so čisto na koncu seznama, oznaka CI 42090 je naprimer modra barva, oznaka CI 77007 pa svetlo modra barva.

V naslednjih objavah na blogu si boš lahko prebrala katere sestavine v kozmetičnih produktih so škodljive in kaj vse vsebujejo ličila, zato ostani z nami

28.

01. 2015

 

Gremo na telovadbo!

Avtor lylo dne 28. 1. 2015

Dnevi so hladni in kratki, čisto neprimerni za zunanjo rekreacijo... So pa super za obisk telovadnice, kjer se boš razmigala, nadihala in pridobila novo energijo!

Gremo na telovadbo!

Čeprav je zunaj mraz, ti bo v telovadnici še zelo vroče, zato poskrbi, da bo tvoja garderoba lahka, udobna in zračna. Spodaj si poglej nekaj idej...

top, hlače, majica

jopica, hlače, superge

majica, top, hlače

majica, top, hlače

hlače, top, nogavice

majica, hlače, superge

25.

01. 2015

 

Želiš imeti lepo kožo?

Avtor lylo dne 25. 1. 2015

Prepričana sem, da je tvoj odgovor: jaaa! Vsaka si želi lepo, zdravo, sijočo kožo in ob upoštevanju spodnjih nasvetov bo tudi tvoja koža bližje temu.

Želiš imeti lepo kožo?

- vsak dan uporabljaj zaščito proti soncu

Sončni žarki so do kože zelo neprijazni - lahko jo poškodujejo, povzročijo prezgonje staranje, gubice, itd. Zato je dobro da vsak dan, tudi pozimi, uporabljaš zaščito proti soncu na svoji koži. Najlažje je, da najdeš dnevno kremo, ki ima tudi zaščitni faktor.

- veliko se gibaj

Gibanje je dobro za tvoje telo pa tudi za tvojo kožo. Gibanje namreč spodbudi prekrvavitev, s tem pa dobi koža več hranljivih snovi in kisika. Po dobri telovadbi bo tvoja koža žarela.

- prenehaj kaditi

Dodaten razlog, da prenehaš kaditi je tudi tvoja koža. Kajenje jo namreč zatruplja, poškoduje in postara. Poskusi zmanjšati kajenje in se izogibati dima.

- privošči s veliko spanja

Med spanjem se koža obnavlja in spočita koža je veliko lepša od utrujene in nenaspane. Vzemi si čas za spanje, saj je zelo koristno tudi za tvoje zdravje (rima se! ).

- očisti kožo pred spanjem

Nikoli ne smeš zaspati z ličili. Ostanki ličil povzročajo gubice okoli očes, mozoljčke in razdraženo kožo. Poskrbi, da bo koža očiščena, da bo dihala in tako pripravljena na lepotni spanec.

- ne stiskaj mozoljčkov

S stiskanjem boš vse samo še poslabšala, saj boš s prsti na mozoljček nanesla dodatne bakterije, kar lahko povzoči vnetje, rana po stisku pa lahko za seboj pusti brazgotino. Obraz si očisti z gelom proti mozoljem in počakaj, da gel opravi svoje delo.

- pravilno se prehranjuj

Kar poješ se pokaže na tvoji koži, zato izberi zdravo hrano. Oreščki vsebujejo veliko antioksidatnov koristnih za kožo, prav tako paradižnik, olivno olje in ohrovt. Jej čimveč sadja in zelenjave, oreškov in nenasičenih maščob.

- pij veliko vode

Voda po poskrbela, da bo tvoja koža bolj elastična, zdrava in manj utrujena. V vodo dodaj še malo kapljic limone in koža ti bo zelooo hvaležna

- enkrat na teden naredi piling

Da odstraniš odmrle celice in poskrbiš za prekrvavitev si enkrat tedensko privošči piling. Pazi le, da bo na obrazu nežen, da kože z njim ne poškoduješ. Recepte za domači piling si preberi v eni od prejšnjih objav na Lylo.

21.

01. 2015

 

5 nasvetov za nakupovanje preko spleta

Avtor lylo dne 21. 1. 2015

5 nasvetov za nakupovanje preko spleta

1. preveri tabelo velikosti

Čeprav ponavadi nosiš naprimer številko 38, je lahko le-ta različna glede na proizvajalca oblačil. Tudi fotografija oblačila na modelu je lahko zavajajoča, saj na fotografiji nimaš občutka o višini modela. Vedno preveri tabelo velikosti in centimetre na njej primerjaj s svojimi. Na eni od prejšnjih objav na blogu najdeš navodila kako dobiš svoje mere.

2. povečaj fotografije

Oblačilo ima lahko veliko malih detajlov, ki jih na prvi pogled ne vidiš. Material je lahko drugačne sestave, lahko ima pripete netke na rokavih, čipke na hrbtu, itd. Zato si vedno dobro poglej fotografije, da bo oblačilo ki ga kupuješ res tako kot si ga želiš.

3. preberi plačilne pogoje

O plačilnih pogojih se dobro pozanimaj, še posebno če plačuješ s kreditnimi karticami. Žal je na spletu veliko prevar na tem področju. Preveri tudi, kako je z načinom plačila - pri nekaterih kupcih lahko naprimer koristiš nekaj odstotkov popusta, če plačaš po predračunu in ne po povzemu pošiljke.

4. preberi pogoje vračila

Preden kupiš oblačilo, preberi kakšni so pogoji vračila - v kolikem času lahko izdelek vrneš, ali dobiš vračilo kupnine, ali ga lahko zamenjaš, itd. Še vedno namreč obstaja možnost, da ti kupljeno ne bo prav ali ne bo všeč, zato je dobro, da to lahko rešiš na enostaven način.

5. poišči komentarje na spletu

Če spletne trgovine ne poznaš, ali pa nisi prepričana o njenih produktih, poišči komentarje drugih kupcev na internetu. Na spletih forumih najdeš veliko izkušenj od drugih kupcev, kar ti bo pomagalo pri odločitvi za nakup.

Če še vedo nisi prepričana o nakupu, kontaktiraj prodajalca in ga vprašaj o produktu, ki te zanima. Kontaktni podatki so napisani na vsaki spletni trgovini in prepričana sem, da ti bo prodajalec z veseljem pomagal.

Pa veliko sreče in uživanja pri nakupovanju!

Vseh Lylo.si blogov: 7
1 2


×